Kula Devlet Hastanesine bir doktor takviyesi daha
Geçtiğimiz günlerde yaklaşık 2 yıl sonra ortopedi doktorunun atandığı Kula Devlet Hastanesine yeni bir dahiliye uzmanı daha atanarak hizmet kalitesi artırıldı.Manisa'nın Kula ilçesi...
Yayınlanma :
23.05.2018 15:35
Güncelleme :
23.05.2018 15:35


Manisa'nın Kula ilçesi Devlet Hastanesine yeni atanan dahiliye uzmanı Esma Pehlivan göreve başladı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdikten sonra Ege Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ihtisasını tamamlayan Dahiliye Uzmanı Uz. Dr Esma Pehlivan yeni görevine başladığı gün 60 hastayı muayene etti.
Kula Devlet Hastanesi'ne tayini ile ilgili konuşan Uzman Doktor Pehlivan, "Kula'ya tayinimin çıktığını öğrendiğimde biraz ilçeyi araştırdım. Küçük, güzel, sıcak bir yer olduğu düşüncesi canlandı kafamda. Geldiğimde bir de insanlarının sıcak ve cana yakın olduğunu gördüm. Bu mesleğe başlarken şurası olsun burası olsun diye başlamadık. Vatanın her karış toprağında, hizmet bekleyen her vatandaşa hizmet vermek adına bu göreve başladık. Bundan sonra da Kula'ya, Kulalı vatandaşımıza hizmet vermek adına buradayım" dedi.
Hasta sayılarının zaman zaman hastanelerde fazla olabildiğine dikkat çeken Dahiliye Uzmanı Esma Pehlivan, "Bu durum ister istemez bir yoğunluğun oluşmasına neden oluyor. Yada içeride tedavi olan bir hastanın tedavisi uzun sürebiliyor. Bu da randevu sistemiyle gelen kişinin bazen beklemesine neden olabiliyor. Böyle durumlarda sağlık çalışanlarına vatandaşın sağduyu göstermesini rica ediyoruz. Ülkenin birçok yerinde benzer durumlardan dolayı yaşanan sağlık çalışanlarının darp edilmesini doğru bulmuyorum. Bizler vatandaşı sağlığına kavuşturmak isterken, vatandaş sağlık çalışanlarının sağlığına kastetmemeli" diye konuştu.
Kula Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Mehmet Onur Kahya ise şunları söyledi: "23 Mayıs tarihi itibari ile 80. dönem Devlet hizmet yükümlüsü kurası ile göreve atanan Dahiliye Uzmanı doktorumuz Uz. Dr. Esma Pehlivan ilçemize hizmet vermeye başlamıştır. Kula'da dahiliye hekiminin tek olmasından dolayı bazı vatandaşlarımız çevre ilçelere gitmek durumunda kalıyorlardı. Ancak yeni tayin olan arkadaşımızın gelmesiyle birlikte dahiliye uzmanı sayımız ikiye yükseldi. Bu sayede artık vatandaşımız çevre ilçelere gitmek durumunda kalmayacak. Hastanemiz daha fazla hastaya hizmet verebilecek" dedi.
Kula Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Onur Kahya, yeni atanan Uzman Doktor Esma Pehlivan'a yeni görevinde başarılar diledi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: