Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’nde süren tedavisine ilişkin açıklamalar sürerken, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, hastane bahçesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
CHP Lideri Özel’e açıklama sırasında, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanvekili, İstanbul, Ankara ve Trabzon İl Başkanları, CHP Merkez Yürütme Kurulu üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları başkanları ile çok sayıda parti yetkilisi eşlik etti.
Özgür Özel, “İstanbul İl Başkanımız, Ankara İl Başkanımız, Trabzon İl Başkanımız burada. Dün öyle bir tesadüf ki, istenen ilaçlardan biri sadece Trabzon’da bulundu. İl başkanımız sabah ilacı alıp uçakla İstanbul’a gitti, oradan da Manisa’ya getirildi ve biraz önce teslim edildi. Bu olay bile Türkiye’nin kalbinin burada attığını gösteren güçlü bir semboldür,” dedi.
Açıklamalarında Ferdi Zeyrek’e destek için gelen ziyaretlerin önemine dikkat çeken Özel, “Cumhuriyet Halk Partisi tam kadro burada. Ferdi Başkan’la ve Manisa’nın iradesiyle dayanışma gösteriyoruz. Bugün belediye başkanlarının şahsından çok, halkın iradesine sahip çıkıyoruz. Manisa, seçtiği insana sahip çıkıyor ve bu da demokrasiye sahip çıkmak demektir,” ifadelerini kullandı.
Özgür Özel, açıklamasının sonunda umut dolu mesajlar vererek şunları söyledi:
“İçeride çok özel bir sözleşmeye şahit olduk. Dediler ki: ‘Ferdi Başkan iyi olacak, Ekrem Başkan özgür olacak, hep birlikte yemek yiyeceğiz.’ Beni de unutmuşlardı, sonradan kendimi dahil ettirdim. Bu sözleşmenin hayata geçtiği günleri umutla bekliyoruz. Umarım yakında hepimiz tebessüm edeceğiz.”
Zeyrek’in sağlık durumu yakından takip edilirken, hastane önünde toplanan kalabalığın desteği ve Türkiye genelinden gelen dayanışma mesajları her geçen gün artıyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: