Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in yaşadığı talihsiz olay sonrası Manisa’da toplumun her kesiminden destek ve dua mesajları gelirken, bu duygulara bir de anlamlı şiir eklendi. Manisalı yazar Mehmet Beşeri, Başkan Zeyrek’in yaşama tutunma mücadelesine ithafen “Dayan ha, Diren ha Ferdi Kardeşim” adlı duygu yüklü bir şiir kaleme aldı.
Beşeri, 25 yıldır aralıksız olarak Manisa’da yaşadığını, birçok yöneticiyle tanışma fırsatı bulduğunu ancak Ferdi Zeyrek ile hiç karşılaşmadığını belirterek, “Ama şu yaşananlar gösteriyor ki Ferdi Zeyrek, aristokrat-zadegan bir soydan değil, halkın ta kendisinden gelen biri. Eğer öyle olmasaydı, elektrikle ilgili bir arızayı kendi başına çözmeye kalkmazdı,” dedi.
Zeyrek’in halkla olan bağını şiirle anlatan Beşeri, “Hastane önünde yüzlerce insan umutla bekliyor. Televizyonları başında dua eden, iyi haber bekleyen binlerce kişi var. Ben de onlardan biriyim. Bu şiir, sadece benim değil, Manisa’nın sesi,” ifadelerini kullandı.
İşte Mehmet Beşeri’nin yüreklere dokunan şiiri:
DAYAN HA, DİREN HA FERDİ KARDEŞİM
Seni bizsiz koyma, bizi de sensiz
Dayan ha, diren ha Ferdi Kardeşim
Bir düşün bu şehir ne yapar sensiz
Dayan ha, diren ha Ferdi Kardeşim
Prenseslerin seni özlüyor
Evdeşin, kardeşin seni özlüyor
Bu şehir yekvücut seni özlüyor
Dayan ha, diren ha Ferdi Kardeşim
Ninemiz, dedemiz, bebemiz burda
Teni buruş buruş ebemiz burda
Çiçeği burnunda gebemiz burda
Dayan ha, diren ha Ferdi Kardeşim
Bağırları taşlı bırakmak olmaz
Bu gözleri yaşlı bırakmak olmaz
Halayın başını bırakmak olmaz
Dayan ha, diren ha Ferdi Kardeşim
Kara toprak kapat, açma koynunu
Yavrular bükmesin ince boynunu
Bozalım feleğin kem oyununu
Dayan ha, diren ha Ferdi Kardeşim
Beşeri ayağa kalkacak be ya
Hepimize selam çakacak be ya
Her şeyler çok güzel olacak be ya
Dayan ha, diren ha Ferdi Kardeşim.
08 Haziran 2025
Mehmet Beşeri
Yorumlar
Kalan Karakter: