Yunusemre Belediyesi Muradiye Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim gören özel gereksinimli öğrenciler, Hıdırellez etkinliğinde bir araya gelerek baharın gelişini büyük bir coşkuyla kutladı. Muradiye Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen etkinlikte öğrenciler ve aileleri keyifli anlar yaşarken, program renkli görüntülere sahne oldu.

Hıdırellez’in birlik, umut ve dayanışma ruhunu yansıtan etkinlikte özel bireyler gün boyunca müzik eşliğinde eğlendi. Yunusemre Belediyesi tarafından organize edilen programa Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Gürtunca, Sağlık İşleri Müdürü Birsen Öcal, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban’ın eşi Serap Balaban ile öğrencilerin aileleri katıldı.

Kahvaltı programıyla başlayan etkinlikte özel gereksinimli bireylerin aileleri de unutulmadı. Yaklaşan Anneler Günü dolayısıyla öğrenci velilerine çiçek takdim edildi. Duygusal anların yaşandığı etkinlikte aileler, kendileri için hazırlanan sürpriz nedeniyle belediye yetkililerine teşekkür etti.

Program boyunca çalınan müziklerle gönüllerince eğlenen öğrenciler, dans ederek Hıdırellez’in neşesini doyasıya yaşadı. Öğretmenler ve veliler de çocukların mutluluğuna ortak oldu. Etkinlik alanında oluşan samimi atmosfer dikkat çekerken, özel bireylerin sosyal yaşamda daha aktif yer almasının önemine vurgu yapıldı.

Etkinliğin sonunda Muradiye Engelsiz Yaşam Merkezi öğretmenleri tarafından geri dönüşüm malzemeleri kullanılarak hazırlanan özel çerçeve, Serap Balaban’a hediye edildi. El emeğiyle hazırlanan anlamlı hediye katılımcılardan büyük beğeni topladı.

Yunusemre Belediyesi’nin özel bireylere yönelik sosyal etkinlikleri sürdürmeye devam edeceği belirtilirken, düzenlenen Hıdırellez programının hem öğrenciler hem de aileleri için moral ve motivasyon kaynağı olduğu ifade edildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: