Manisa Büyükşehir Belediyesi, 2024 yazında meydana gelen orman yangınlarında büyük zarar gören üreticilere önemli bir destek sağladı. Yangınlardan etkilenen 7 ilçede 22 mahallede toplam 330 üreticiye, yüzde 100 hibe ile 65 bin zeytin ve 1.580 ceviz fidanı olmak üzere toplam 66 bin 580 fidan teslim edildi. Fidan dağıtımıyla yaklaşık 5 milyon TL'lik yardım yapıldığı açıklandı.
Yangının başladığı Gördes ilçesi Boyalı Mahallesi'nde üreticilerle buluşan Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Oğuz Murat Pınar, felaket anında olduğu gibi bugün de üreticilerin yanında olduklarını belirterek, “İyi günde kötü günde her zaman yanınızdayız” dedi. Pınar, yapılan desteklerin Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek’in talimatıyla hayata geçirildiğini vurgulayarak, üreticilerin yaralarını sarma gayretlerinin süreceğini ifade etti.
Yangında en çok etkilenen ilçeler arasında Salihli ve Gördes öne çıktı. Fidan destekleri; Tarım ve Orman Müdürlükleri ile hasar tespit komisyonlarının belirlediği üreticilere ulaştırıldı. Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Yılmaz Usta da yaptığı açıklamada, “İnşallah bir daha böyle afetler yaşamayız. Ama yaşandığında da üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.
"Tarıma ve Kırsala Büyük Önem Veriliyor"
Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç, yangından sonra Büyükşehir Belediyesi’nin desteğini hiç esirgemediğini belirtti. Yalvaç, “Başkanımız Ferdi Zeyrek kırsal kalkınmaya büyük önem veriyor. Biz de çiftçilerimiz adına minnettarız” dedi.
Çiftçilerden Teşekkür
Gördes Boyalı Mahallesi’nden Şaban Şeref, “Zeytinlerimiz yandı, ama bugün yeniden dikiyoruz. 90 fidan kardeşime, 30 fidan da kendime alacağım. Allah razı olsun” diyerek memnuniyetini dile getirdi. Mustafa Yıldız ise, “Biz talep etmeden fidanlar gönderildi. 225 fidan alıyoruz, şaşkınız ve mutluyuz” sözleriyle destekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Salihli Kale Mahallesi Muhtarı Yıldıray Bozdağ ve mahalle sakinlerinden Erol Akçay da, yangında büyük zarar gördüklerini ama bugün yeniden umutlandıklarını belirterek, fidanların çiftçilere moral olduğunu söyledi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin bu desteğiyle hem üreticilerin emeği yeniden can buldu hem de kırsalda yaşam mücadelesi veren vatandaşlara güçlü bir moral kaynağı sağlandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: