Manisa Valiliği ile Manisa İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü 6 Şubat Kahramanmaraş depreminin 2. Yıldönümü kapsamında anma programı düzenliyor. Anma etkinlikleri kapsamında Manolya Meydanında ve Magnesia AVM'de "Afetlere İlişkin Bilgilendirme Stantları " kurularak vatandaşlara broşürler dağıtılarak eğitici bilgiler verildi. Hatuniye Camiinde öğle namazı öncesinde Kuranı Kerim tilaveti ve dua okundu.
Manisa AFET Koordinasyon Merkezinde Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu başkanlığında toplantı yapıldı. Toplantıya Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Pıhtılı, Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Gürhan İnal, Türk Kızılayı Manisa İl Merkezi Başkanı Öner Gürsel, Arama Kurtarma ekiplerinin başkan ve temsilcileri, AFAD gönüllüleri katıldı.
Vali Yardımcısı Harputlu, 6 Şubat’ta yaşanan deprem dolayısıyla bütün kurumların o gün orada olduğunu belirterek, "Orada çok hızlı insanlarımızın sorunlarına çözümler üretildi ama böyle büyüklükteki bir deprem gerçekten tarifi çok zor bir şey. Ben de o bölgedeydim, kent tamamen neredeyse yok olmuş durumdaydı. Ancak bizlere düşen elbette böyle bir felaketten sonra almamız gereken tedbirlerdi. Hepimiz bu konuda çok tecrübelendik diye düşünüyorum. Deprem öncesinde ve deprem esnasında, deprem sonrasında neler yapılması gerektiği konusunda zaman aksatmadan ve rehavete kapılmadan sürekli kendimizi yenilememiz gerektiğini, sürekli tatbikatlar yaparak sağlıyoruz. Sadece kamu görevlilerine, sivil toplum kuruluşlarına değil de tabiri yerindeyse bütün vatandaşlarımızı buna hazır etmemize çok ciddi önemini hepimiz orada yaşadık gördük. Ben bu vesileyle öncelikle orada hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun. Geride kalanlarına çok büyük acı ama Allah sabırlar versin. Depremde hepimizin, hepinizin emeği çok fazla, her türlü orada göstermiş olduğunuz fedakarlıktan yaşadığınız her türlü zorluğu yenmenizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah ülke olarak tabii ki böyle bir felakete yaşamak istemeyiz, dünya olarak insanlık olarak yaşamak istemeyiz ama bölgemiz coğrafyamız hepinizin malumu bizlere düşen bunlara hazırlıklı olmak." dedi.
Ege Denizi merkezli son haftada yaşanan depremler hakkında sorulan soru üzerine Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Pıhtılı, "Dikkat ederseniz yaşanan depremlerin büyük kısmı 4 ile 5 şiddeti arasında değişiyor. Volkanik bir hareket, orada bir yanardağ patlaması ihtimali olabilir. 2011 ve 2012 yılında 14 ay boyunca öyle 4 ve 5 şiddetinde depremler olmuştu ama tarihsel sürecine baktığımızda büyük bir volkan patlaması ile deprem meydana gelmişti. Orada da bir Tsunami tehlikesi var, Yunanistan tarafında gözüküyor. Biz ülke olarak AFAD olarak Ege Bölgesi'ndeki hazırlıklarımız öyle bir afet sonrası müdahale hazırlıklarımız var." şeklinde ilgiler verdi.
Manisa’da 6 Şubat Depremi İçin Anma ve Hazırlık Mesajı
Manisa Valiliği ve AFAD, 6 Şubat depreminin 2. yılı anısına etkinlikler düzenledi. Bilgilendirme stantları, Kuran tilaveti ve toplantılarla farkındalık artırıldı.
Yayınlanma :
06.02.2025 16:10
Güncelleme :
06.02.2025 16:10
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: