Derslik ve Merkezi Bilimler Binasının temeli törenle atıldı
Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde 4 fakülte ve dekanlık binaları ile 82 dersliğin bulunduğu Derslik ve Merkezi Bilimler Binası temeli dualar eşliğinde atıldı. Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa’nın hem sanayisiyle hem tarımıyla Türkiye’nin önde gelen üretim şehirlerinden birisi olduğunu söyleyerek, bu üretimin süreklilik olması tarım ve sanayi ihtiyaç duyulan insanların yetiştirilmesine bağlı olduğunu vurguladı ve burada üniversitenin, eğitim kurumlarının öneminin ortaya çıktığını belirtti. Bu temel atma törenini ülkemizi yakan dumanlar altında gerçekleştirdiklerini ifade eden Rektör Ataç, “Yangınlarda vefat eden tüm kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz. Bu fakülte binalarında, bu amfilerde, bu dersliklerde başta insana duyarlı, insanı seven, insana saygı duyan, yaratılmış her canlıyı, yaratılmış her bitkiyi, iklimi, suyunu seven, sahip çıkan bireylerin yetişmesi için bu binalar çok önemlidir” diye konuştu.
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Kampüsü’nde inşasına başlanan “MCBÜ Derslik ve Merkezi Bilimler Binasının temel atma töreni gerçekleşti. Temel Atma törenine Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa Adalet Komisyonu Başkanı Şahap Mutlu, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Manisa İl Müftüsü Mustafa Soykök, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Haşim Yener Bilir, akademisyenler katıldı.
İHTİYAÇLARA CEVAP VEREBİLME GAYRETİ İÇERİSİNDEYİZ
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, çeyrek asrı tamamlamış, 30. yılını gelecek yıl kutlayan olan üniversitenin başta bölge olmak üzere Manisa’nın ihtiyaç duyduğu tüm ihtiyaçlara cevap verebilme ve bunları karşılayabilmenin gayreti içerisinde bugüne kadar geldiğini açıkladı. Rektör, kuruluşundan bu yana emeği geçen ve katkı sağlayanlara teşekkür etti.
PANDEMİ DÖNEMİNDE ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK
Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin pandemi döneminde yaşanan bütün aksaklıklara rağmen üzerine düşen görevi bölgeye de cevap verecek şekilde fazlasıyla yerine getirdiğini belirten Ataç, bu zorlu süreçte katkı sağlayan Tıp Fakültesi’nde ve hastanede görev yapan herkese teşekkür etti.
UZAKTAN EĞİTİMDE TÜRKİYE’DE 6. SIRADA
Rektör Ataç, “Uzaktan eğitim sürecinde yayınlanan istatistiklerde devlet üniversiteleri arasında Türkiye’de 6’ıncı, bölgede birinci konumdayız. Bu başarının altında imzası olan özellikle bilgi işlem çalışanlarına ve idarecilerimize, öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Öğrenci merkezli eğitim anlayışıyla üniversitemizde çocuklarımızın memnuniyetinin artmasında aldığımız istatistiklerde 204 üniversite içerisinde 28. sıraya yükselmiş bulunuyoruz” diye konuştu.
ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELE EDENLERE TEŞEKKÜR
Bu temel atma törenini ülkemizi yakan dumanlar altında gerçekleştirdiklerini ifade eden Rektör Ataç, “Yangınlarda vefat eden tüm kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz. Bu fakülte binalarında, bu amfilerde, bu dersliklerde başta insana duyarlı, insanı seven, insana saygı duyan, yaratılmış her canlıyı, yaratılmış her bitkiyi, iklimi, suyunu seven, sahip çıkan bireylerin yetişmesi için bu binaların önemi çok önemlidir. Bu ormanları yakan hainlerin temelinde vatan sevgisinin eksikliği, eğitim noktasında eksiklik yatıyor. İnşallah temelini attığımız bu binaların 2020 yılı Kasım ayında açmayı planlıyoruz. ” dedi.
ÜRETEN BİR ŞEHİR
Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa’nın hem sanayisiyle hem tarımıyla Türkiye’nin önde gelen üretim şehirlerinden birisi olduğunu söyleyerek, bu üretimin süreklilik olması tarım ve sanayi ihtiyaç duyulan insanların yetiştirilmesine bağlı olduğunu vurguladı ve burada üniversitenin, eğitim kurumlarının öneminin ortaya çıktığını belirtti. Vali Karadeniz, “Temelini atacağımız bu yerden mezun olan öğrencilerimiz okulu bitirdikten sonra hem Manisa’mızda hem ülkemizin diğer yörelerinde önemli hizmetlerde bulunacaklar. Bugün aslında temelini atacağım bina Türkiye’nin geleceğine atılmış bir temeldir” dedi.
ORMANDA YÜRÜTÜLEN MÜCADELE GERÇEKTEN ÇOK ÖNEMLİ
40 derecilik bir sıcakta rüzgarın şiddetli olduğu anda temelin atıldığını söyleyen Vali Karadeniz, “Böyle bir ortamda orman ateşini düşünün. Ormancılık faaliyeti içinde olan herkes bilir ki söndürme imkanlarımız elbette önemli ama orada rüzgar varsa insanoğlunun hem havadan olsun hem karadan olsun yaptığı mücadele rüzgarın hızına bağlı olarak sizi çaresiz duruma düşürebilir. Bu anlamda orada yürütülen mücadele gerçekten çok zor bir mücadele. O mücadelede emek veren herkesi Allah yardımcısı olsun. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. İnşallah bir daha bu tür acıları yaşamayız diye temenni ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından Manisa İl Müftüsü Mustafa Soykök dua etti. Vali Karadeniz, Rektör Ataç ve protokol üyeleri temeli attı.
BİNANIN ÖZELLİKLERİ
15 bin 500 metrekare alanı kapsayacak alanda inşası gerçekleşecek 4 fakülte ve dekanlık binaları, 1 konferans salonu, 1 kütüphane, 5 bilgisayar laboratuvarı, 4 amfi, çeşitli büyüklüklerde 82 derslik, 1 kafeterya, 4 arşiv odası ve 162 idari personel odası bulunuyor. CÜNEYT HASÇELİK
Yorumlar
Kalan Karakter: