İsmail Aydın, Yerel Basının Sorunlarını Ele Aldı
Türkiye’de ilk örneklerine rastladığımız yerel basın o gün bugün tartışma konusu konumundadır. Yerel gazetelerimizin tarihine baktığımızda ilk 1860’lı yıllarda resmi olarak çıkartılan gazeteler genelde devlet desteği ile hayatlarını sürdürmüşlerdir.
Yayınlanma :
25.02.2019 17:10
Güncelleme :
25.02.2019 17:20


Öncelikle reklam gelirleri hemen hemen yok denilecek kadar az olan yerel basınımızdan kaliteli ve güçlü bir yerel basından söz etmemiz mümkün değildir.
O nedenle; acil önlemler alınmalı ve yerel basınımızın öncelikle tüm vergilerden muaf kılınması yönünde çalışmalar yapılmalı yerel basınımızı güçlü kılmak için yetişmiş eleman eksikliğinin giderilmesi için çalışanlarına mutlaka devlet veya yerel yönetim desteği eşit şekilde sağlanmalıdır.
Tarafsızlık ilkesinden hareket etmelerini sağlamak için de gereken yasal düzenlemeler hemen yapılmalıdır.
Artan kağıt ve matbaa giderleri karşısında yok olmaya yüz tutan yerel basınımızda ucuz kağıt temini yönünde adımlar atılmalıdır. Baskı giderlerinin minimize edilmesi sağlanmalıdır. İnsanların çevresinde olup bitenleri gözlemleyecek, toplumu ilgilendiren gelişmeleri okuyucuya anlaşılır çerçeve sunabilmesi için acil önlemler alınmalıdır. Bu durumun aslında insanların kendisini etkileyen olayları öğrenme arzusundan kaynaklıdır. O halde bu kamusal alanda emek sarf eden gerek, basın emekçilerimiz gerek tüm yayıncılarımız şehrinde, ilçesinde, bölgesinde bu görevi en iyi şekilde yapabilmelerinin kriterlerini belirlemeli ve gereken önlem ve destekler sağlanmalıdır. Gazeteciler ve yayıncılar derneği olarak bu konunun hem takipçisi hem de çözüm öneren görevimizi sonunda kadar sürdüreceğiz.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: