Yunusemre Belediyesi, Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi’nin 2025 yılı ikinci taksit ödemelerinde vatandaşların mağduriyet yaşamaması amacıyla önemli bir düzenlemeye imza attı. Yoğunluk yaşanmaması ve ödeme kolaylığı sağlamak adına belediye veznelerinin hafta sonu da açık olacağı duyuruldu.
Belediyeden yapılan açıklamaya göre, hafta sonu vezneler 09.00 – 16.00 saatleri arasında hizmet verecek. Vatandaşlar ödemelerini hem nakit hem de kredi kartı ile veznelerden yapabileceği gibi, belediyenin e-belediye sistemi üzerinden de güvenli bir şekilde ödeme gerçekleştirebilecek. Yetkililer, vergi ödemelerinin 1 Aralık Pazartesi günü mesai bitimi olan 17.30’da sona ereceğini hatırlatarak, cezalı duruma düşülmemesi için vatandaşların son günü beklememesi gerektiğini vurguladı.
Her yıl iki taksit şeklinde tahsil edilen Emlak, Çevre Temizlik ve İlan-Reklam Vergileri, Yunusemre Belediyesi’nin gelir kalemleri arasında önemli yer tutarken, bu gelirlerin ilçedeki altyapı, çevre düzenlemeleri, sosyal belediyecilik faaliyetleri ve hizmet yatırımlarına kaynak oluşturduğu belirtildi.
Belediye yetkilileri, vatandaşların zaman kaybı yaşamaması için e-belediye sisteminin aktif bir şekilde kullanılmasını da önerdi. Mobil uyumlu sistem sayesinde mükellefler, diledikleri yerden hızlı, güvenli ve pratik şekilde ödeme yapabiliyor.
Öte yandan Yunusemre Belediyesi, yoğun vergi dönemlerinde vatandaşlara kolaylık sağlayan uygulamaları hayata geçirmeye devam ediyor. Hafta sonu vezne açma uygulamasının, özellikle çalışan vatandaşlar açısından önemli bir kolaylık sunduğu ifade edildi.
Yetkililer, tüm mükellefleri ödeme döneminin bitimine sayılı günler kala veznelere yönlendirdi ve “Vatandaşlarımız cezalı duruma düşmemek için 1 Aralık Pazartesi 17.30’a kadar ödemelerini tamamlamalıdır” çağrısında bulundu.
Yorumlar
Kalan Karakter: