İzmir’in Foça ilçesi, 11 Kasım 2025 Salı günü sabah saatlerinde başlayan şiddetli sağanak yağışın etkisi altına girdi. Yağışlar kısa sürede ilçede hayatı felç etti, dere taşkınları nedeniyle özellikle Fevzi Çakmak Mahallesi Ali Stair Caddesi’nde birçok ev ve iş yeri sular altında kaldı. Cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşurken, araçlar trafikte ilerlemekte güçlük çekti.
Bölgede büyük maddi hasar meydana gelirken, vatandaşlar ve esnaf yaşanan olayın altyapı yetersizliğinden kaynaklandığını belirterek kalıcı çözümler talep etti. Olayın ardından itfaiye, belediye ve jandarma ekipleri bölgeye sevk edilerek su tahliye ve temizlik çalışmalarına başladı.
Yaşanan felaket sonrası AK Parti Foça İlçe Başkanı Ramazan Genç, sahaya inerek selden zarar gören vatandaşları ve esnafı ziyaret etti. Mağdurların sorunlarını dinleyen Genç, bölge halkına geçmiş olsun dileklerini iletti ve çözüm sürecine ilişkin kararlılık mesajı verdi.
Başkan Genç açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Değerli hemşerilerim, kıymetli esnafımız ve vatandaşlarımız, bugün Foça ve Yeni Foça’da yaşanan şiddetli yağışlar hepimizi derinden etkiledi. Özellikle Fevzi Çakmak Mahallesi ve çevresinde yaşanan taşkınlar nedeniyle evlerini ve iş yerlerini su basan vatandaşlarımızın yanındayız. Sabahın erken saatlerinden itibaren bölgedeyiz ve yaşanan mağduriyetleri yerinde gördük.”
“Bu tür afetlerin tekrar yaşanmaması için gerekli adımların atılması noktasında ilgili kurumlarla sürekli temas halindeyiz. AK Parti Foça İlçe Teşkilatı olarak vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Yaralarımızı birlikte saracak, bu zorlu süreci dayanışmayla aşacağız.”
Foça’da yağışların ardından hayatın normale dönmesi için ekiplerin aralıksız çalıştığı bildirildi. Vatandaşlar, desteklerinden dolayı AK Parti teşkilatına ve sahada görev yapan ekiplere teşekkür etti.
Yorumlar
Kalan Karakter: