Fethiye Belediyesi, “İklim Değişikliği ile Mücadele Haftası” etkinlikleri kapsamında Akdeniz Koruma Derneği (AKD) iş birliğiyle Göcek koylarında kapsamlı bir su altı temizliği gerçekleştirdi. Etkinlikte, AKD’ye bağlı uzman dalgıçlar deniz dibinde biriken insan kaynaklı atıkları topladı.
Yapılan çalışma sonucunda, deniz tabanında bulunan plastik, metal, cam ve diğer atıklar temizlenerek, bölgedeki deniz ekosisteminin sürdürülebilirliği için önemli bir adım atıldı. Fethiye Belediyesi ekipleri, etkinliğin çevre farkındalığı oluşturmak ve doğal yaşamı korumak amacıyla düzenlendiğini belirtti.
Fethiye Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Selver Hatice Kabak, yaptığı açıklamada, “Denizlerin korunması, iklim değişikliğiyle mücadelenin önemli bir parçasıdır. Deniz ekosistemini korumak, karbon döngüsünü ve biyolojik çeşitliliği sürdürmek açısından kritik bir öneme sahiptir. Fethiye Belediyesi olarak bu konuda toplumsal farkındalığı artırmaya devam edeceğiz,” dedi.
Etkinliğe katılan dalgıçlar, özellikle yaz aylarında denizlerde biriken atıkların çevresel tahribat oluşturduğuna dikkat çekerek, vatandaşların doğaya karşı daha duyarlı olmaları gerektiğini vurguladı.
Belediye yetkilileri, su altı temizliği etkinliklerinin yıl boyunca farklı koy ve sahil bölgelerinde devam edeceğini, bu çalışmaların Fethiye’nin temiz ve sürdürülebilir turizm hedefiyle uyumlu şekilde yürütüldüğünü ifade etti.
Yorumlar
Kalan Karakter: