Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde bulunan Dr. Ömer Faruk Meriç İlkokulu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutladı. Cumhuriyet’in 102. yılı dolayısıyla düzenlenen özel törende, öğrencilerden öğretmenlere kadar tüm okul tek yürek oldu.
Etkinliğe, Ahmet Bedevi Mahallesi Muhtarı Turan Şahin ve Dr. Ömer Faruk Meriç Ortaokulu Müdürü Serkan Doğan da katılarak öğrencilerin sevincine ortak oldular. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Okul Müdürü Barış Karataş, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını yaptı.
Karataş, konuşmasında Cumhuriyet’in Türk milletine kazandırdığı değerleri hatırlatarak, “Cumhuriyet’in 102. yılını kutlamanın büyük bir gururunu yaşıyoruz. Bu gün, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin en büyük simgesidir. Cumhuriyet, bizlere bırakılmış en kıymetli emanettir.” dedi.
Tören boyunca öğrenciler kırmızı-beyaz kıyafetleriyle hazırladıkları şiir, dans ve bayrak gösterileriyle izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı. Velilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte miniklerin sahne performansları büyük alkış aldı. Türk bayraklarıyla donatılan okul bahçesi, adeta Cumhuriyet’in simgesi haline geldi.
Program sonunda öğrenci, öğretmen ve veliler hep birlikte Cumhuriyet Marşını seslendirdi. Bu anlamlı etkinlik, öğrencilerin Cumhuriyet bilincini pekiştirirken, birlik ve beraberlik duygusunu da güçlendirdi.
Okul yönetimi, bu tür kutlamaların milli bilinç açısından önemine değinerek, “Cumhuriyet sevgisini çocuklarımızın kalbine işlemek en büyük görevimizdir.” açıklamasında bulundu.
Kutlamalar, hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle son buldu.
Yorumlar
Kalan Karakter: