ÇOCUK SORUMLULUĞU!
Okullar açıldı, haftalar geçti ve ailelerde ders yaptırma telaşı devam ediyor. Her ne kadar birçok öğrenci ödevlerini yapma konusunda sorumlu davransa da bazı öğrenciler de bu konuda oldukça isteksiz olmakta hatta ödev konusunda ailelere aykırı davranabilmekteler.
Yayınlanma :
06.11.2018 15:42
Güncelleme :
06.11.2018 15:42


‘Sorumluluk bilincinin’ kişilik gelişiminin çekirdeğini oluşturduğunu ifade eden psikolog Uslu sözlerini şöyle sürdürdü; “Aileler ödev konusunda, yükümlülüğün çocukta olduğunu unuturcasına, sanki kendi görevleriymişçesine ısrarcı davrandıklarında, çocuk dışarıdan hareketle eyleme geçen, kendi içsel yönelimini yani iradesini, kullanamayan bir duruma düşmektedir. Özellikle ilkokulun birinci sınıfında aileler, çocuklarının dersleriyle, ödevleriyle ilgilenecekler elbette. Onlara destek olacaklar ve rehberlik edecekler. Ancak dikkat etmeleri gereken nokta, çocuklarının önüne geçmemek, onların yerine yapmamak olmalı.”
Ders çalışmak istemeyen, ilgilenmeyen çocuklarla ilgili olarak Psikolog Uslu şunları söyledi: “Bir çocuk ders çalışmak istemiyorsa, bir ebeveyn ona ‘hadi dersini yap, hadi otur!’ vs demek yerine, ‘çocuğu yeni şeyler öğrenmekten alıkoyan engeller neler’, ‘çocuğumu soru
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: