Manisa Yunusemre Ticaret Borsası Anadolu Lisesi, ÇEDES Projesi kapsamında anlamlı bir etkinliğe imza attı. Okul Aile Birliği’nin desteğiyle okul bahçesinde gerçekleştirilen “Gazze İçin Seferberlik” temalı kermes, veliler, öğrenciler ve öğretmenlerin yoğun katılımıyla yapıldı.
Kermeste öğrenciler tarafından hazırlanan yiyecek ve çeşitli ürünler satışa sunuldu. Elde edilen gelirlerin, Filistinli çocuklara bağışlanacağı belirtildi. Katılımcılar hem dayanışma örneği sergiledi hem de kampanyaya destek olmak için alışveriş yaptı.
Etkinlikte öğrencilerin duyarlılığı dikkat çekti. Kermese katkı sağlayan veliler, çocukların dünyadaki insani krizlere karşı bilinç kazanmasının önemli olduğuna vurgu yaptı. Öğretmenler ise öğrencilere küçük yaşta toplumsal sorumluluk bilinci aşılayan bu tür etkinliklerin devam etmesini temenni etti.
Okul yönetiminden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Bu süreçte emek veren değerli öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize ve başından beri desteğini esirgemeyen Okul Müdürümüz Ayşe Berat Metin’e, Okul Aile Birliği Başkanı Yalçın Taşdemir’e ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederiz.”
Kermesin Gazze’de zor koşullar altında yaşam mücadelesi veren çocuklara destek olmayı amaçladığı belirtilirken, etkinliğin sosyal dayanışmayı artıran bir örnek olduğu ifade edildi.
Yunusemre Ticaret Borsası Anadolu Lisesi, ÇEDES projesi kapsamında benzer sosyal sorumluluk etkinliklerini sürdüreceklerini duyurdu.
Yorumlar
Kalan Karakter: