Yunusemre Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı’nın ikinci birleşimi, Belediye Başkanı Semih Balaban başkanlığında Ferdi Zeyrek Millet Çarşısı İsmail Hakkı Tonguç Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclisin ilk birleşimi 7 Ekim Salı günü yapılırken, ikinci birleşim dün tamamlandı. Toplantılarda 36 madde ilk oturumda, 7 madde ise ikinci oturumda olmak üzere toplam 43 gündem maddesi görüşüldü.
Toplantının en dikkat çeken gündem maddesi, Yunusemre Belediyesi’nin 2026 yılı Performans Programı ve 2026 Mali Hazırlık Bütçesi oldu. Yapılan oylamada, belediyenin 2026 yılı bütçesi 3 milyar 175 milyon TL olarak oy çokluğu ile kabul edildi. Belediye yönetimi, bütçenin öncelikle sosyal belediyecilik, altyapı yatırımları ve kırsal kalkınma alanlarında kullanılacağını bildirdi.
Toplantıda ayrıca, Yuntdağı bölgesine bağlı Otmanlar, Sarma, Türkmen, Kocakoru, Mollasüleymanlı, Karayağcıhacılar ve Sümbültepe mahallelerinin kırsal mahalle statüsüne alınması konusu görüşüldü. Madde, meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edilerek Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gönderildi.
Başkan Semih Balaban, toplantı sonunda yaptığı değerlendirmede, meclis üyelerine katkılarından dolayı teşekkür ederek, kararların Yunusemre halkı için hayırlı olmasını diledi. Kasım ayı meclis toplantısının 6 Kasım Perşembe günü saat 18.00’de yapılacağı açıklandı.
Yunusemre Belediyesi, kabul edilen bütçeyle birlikte 2026 yılında hizmetlerini daha planlı, verimli ve halk odaklı bir şekilde yürütmeyi hedefliyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: