Manisa'yı sporda marka kent yapma hedefiyle çalışmalarını sürdüren Yunusemre Belediyespor, salon sporlarında elde ettiği başarılarla adından söz ettirmeye devam ediyor. Kırmızı-beyazlı kulübün Erkek Judo Takımı, Ankara'da düzenlenen Türkiye Judo Federasyonu Süper Lig'e Yükselme Müsabakaları'nda tarihi bir performans sergiledi. Türkiye'nin dört bir yanından güçlü ekiplerin katıldığı turnuvada mindere çıkan Manisalı judocular, zorlu rakiplerini tek tek dize getirerek Süper Lig hedefine ulaştı.

Başkentte gerçekleştirilen organizasyona son derece motive ve hazır bir şekilde başlayan Yunusemre Belediyespor, ilk turda Tekirdağ temsilcisi Hayrabolu Belediyespor ile karşılaştı. Rakibine minderi dar eden Manisa ekibi, karşılaşmadan 4-1 gibi net bir skorla galip ayrılarak turnuvaya moralli başladı. Çeyrek finalde Karaman İl Özel İdarespor ile eşleşen Kırmızı-beyazlılar, bu turda tam anlamıyla gövde gösterisi yaptı. Rakibine tek bir maç dahi vermeyen Yunusemre Belediyespor, 5-0’lık kusursuz bir galibiyetle adını yarı finale yazdırdı. Yarı finalde Bilecik GSİM Spor Kulübü karşısında da aynı disiplin ve teknik üstünlükle mücadele eden ekip, bu turu da 5-0 geçerek finale yükselme başarısı gösterdi.

Final müsabakasında Sakarya Çaybaşı Spor Kulübü ile karşılaşan Yunusemre Belediyespor, çekişmeli geçen maçlar sonunda rakibine mağlup olarak turnuvayı ikinci sırada tamamladı. Ancak statü gereği elde ettiği bu dereceyle önümüzdeki sezon Türkiye Judo Süper Ligi'nde mücadele etme hakkı kazandı. Süper Lig biletini alan kadroda; 66 kg’da Mustafa Efe Barak, 73 kg’da Emin Levent Yelkenci, 81 kg’da Salih Kuzu, 90 kg’da Enes Pınar ve +90 kg’da Abdülkadir Afşin yer alarak Manisa’nın gururu oldular.

Elde edilen büyük başarıyı değerlendiren Yunusemre Belediyespor Kulüp Başkanı Bülent Kanik, teknik heyeti ve sporcuları tebrik etti. Süper Lig'in Manisa judosu için çok önemli bir vitrin olduğunu belirten Kanik, "Sporcularımız ve antrenörlerimiz, Ankara’da mindere yüreklerini koyarak Manisa'yı en iyi şekilde temsil etti. Süper Lig'e yükselmek kulübümüz adına çok önemli bir adımdır ve uzun süreli bir emeğin karşılığıdır. Bu başarıda en büyük pay sahiplerinden biri de spora ve sporcuya her zaman tam destek veren Belediye Başkanımız Sayın Semih Balaban'dır. Kendilerine kulübümüz ve sporcularımız adına teşekkür ediyorum. Süper Lig’de de Manisa’mızı en iyi şekilde temsil edeceğiz" ifadelerini kullandı.


Yorumlar
Kalan Karakter: