Manisa’nın merkezinde bulunan tarihi Yeni Han’da uzun yıllardır faaliyet gösteren iki esnaf, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen resmi yazı ile büyük bir mağduriyet yaşadıklarını belirtti. Belediyenin, han içerisinde hâlihazırda üç boş dükkân bulunmasına rağmen yalnızca işleyen iki dükkânın boşaltılmasını talep etmesi, esnaflar arasında adaletsizlik tartışmalarına yol açtı. Giyim mağazası işleten Yavuz Gültekin, 20 yıldır aynı noktada hizmet verdiğini belirterek süreci şu sözlerle anlattı: “Belediye önce bize sözleşme yenilenecek dedi, sonra hiçbir gerekçe göstermeden tahliye kararı gönderdi. Sorduğumuzda sadece ‘Bize lazım’ deniliyor. Ancak han içinde yıllardır boş olan üç dükkân var. Neden düzenli şekilde kirasını ödeyen, çalışan esnaflar hedef alınıyor, anlamış değiliz.” Gültekin ayrıca, sadece bireysel müşterilere değil, kamu kurumlarına da hizmet verdiklerini vurgulayarak, "Burada polis, jandarma, vali korumaları, zabıta ve trafik ekiplerinin kıyafetlerini ben temin ediyorum. Bu işler kolay kurulmuyor. 3 çocuk okutuyorum. Bu düzenimi bir ayda nasıl toparlarım, nereye giderim?” diye konuştu. 2007 yılından itibaren Yeni Han’da doğaltaş ve gümüş üzerine faaliyet yürüten Oğuz Ertan Kıvanç ise gelen tahliye kararının kendilerinde şok etkisi yarattığını ifade etti. Kıvanç, “İlk önce sözleşme yenileme yazısı geldi. Ardından ‘Boşaltacaksınız, ihale de yapılmayacak’ dediler. Yeni bir dükkân bulmak, taşınmak, düzeni kurmak bir ay gibi kısa sürede mümkün değil. Üstelik belediye bize hiçbir alternatif sunmadı. Görüşmek istedik, randevu bile vermediler ya da verdikleri randevulara gelmediler” şeklinde konuştu. Kıvanç, belediyenin yaklaşımının yapıcı olmadığını vurgulayarak, tehdit içeren ifadelerin yazışmalarda yer aldığını söyledi. Kıvanç, "İhale kanununun 75. maddesine göre sizi zorla çıkarırız. Polise bildiririz' diyorlar. Bu tavır karşısında büyük bir çaresizlik içindeyiz” ifadelerini kullandı. Her iki esnaf da aynı han içerisinde diğer dükkânlara yönelik herhangi bir işlem yapılmadığını, tahliyenin sadece kendilerine yönelik olmasının “seçici uygulama” olduğu hissiyatı yarattığını belirtti. Konu ile ilgili detayların ilerleyen günlerde belli olacağı dile getiriliyor.
Yeni Han’da Tahliye Tartışması: Esnaftan "Seçici Uygulama" Tepkisi
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin tahliye kararı gönderdiği iki esnaf, aynı han içinde boş dükkânlar olmasına rağmen yalnızca kendilerinin hedef alındığını belirterek mağduriyet yaşadıklarını ifade etti.
Yayınlanma :
21.07.2025 15:49
Güncelleme :
21.07.2025 15:49
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: