Turgutlu Belediyesi, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü anlamlı bir etkinlikle kutladı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Atatürk Kültür Merkezi tiyatro ekibi, bu özel günde Çocuk Kültür Sanat Merkezlerinde sahne aldı. Etkinliğe Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın da katılarak, minik tiyatroseverlerle birlikte oyunu izledi.
Tiyatro eğitmenleri Aysel Baylan Buruk ve Gönül Özkaradayı'nın hazırladığı tiyatro oyunu, Albayrak ve Mustafa Kemal Mahallelerinde bulunan Çocuk Kültür Sanat Merkezlerinde eğitim gören çocuklara özel olarak sahnelendi. Eğlenceli ve eğitici sahnelerle dolu oyun, çocuklar tarafından ilgiyle takip edildi. Gülümsemeleriyle salonu dolduran minikler, tiyatronun büyülü atmosferine ilk adımlarını attı.
Etkinliğe Başkan Çetin Akın’ın yanı sıra, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Bülent Gökmen ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Emrah Kanık da katıldı. Başkan Akın, çocuklarla birlikte sahnelenen oyunu izlerken duyduğu mutluluğu şu sözlerle dile getirdi:
“Dünya Tiyatro Günü'nde Atatürk Kültür Merkezimizde yetişen tiyatrocularımız, çocuklarımız için sahne aldı. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sanata ve sanatçıya verdiği değerin farkındayız. Bu anlayışla, çocuklarımıza tiyatronun büyülü dünyasını tanıtmaya ve sanatı sevdirmeye devam edeceğiz.”
Turgutlu Belediyesi, kültür ve sanat etkinliklerini çocuklarla buluşturarak, sanatla iç içe büyüyen bireyler yetiştirmeyi hedefliyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: