Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde bilim dolu bir etkinlik kapılarını açtı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen TÜBİTAK Bilim Şenliği, protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı. Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Gencay ve çok sayıda davetlinin katıldığı programda kurdele kesilerek şenliğin açılışı yapıldı.

Açılışın ardından alanda kurulan stantları gezen protokol üyeleri, öğrencilerle yakından ilgilenerek hazırlanan projeler hakkında bilgi aldı. Öğrencilerin bilimsel çalışmalara olan ilgisi ve heyecanı dikkat çekerken, etkinlik boyunca samimi ve etkileşimli anlar yaşandı.

Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Manisa Bilim ve Sanat Merkezi iş birliğinde hayata geçirilen “Şehzadeler Bilim Şenliği: 21. Yüzyıl Becerileriyle Geleceğe Hazırlık” temalı organizasyon, 9-10-11 Nisan 2026 tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek. Etkinlik kapsamında bilimsel düşünme becerilerini geliştirmeye yönelik çok sayıda atölye çalışması, deneysel uygulama ve interaktif etkinlik yer alıyor.

“Köklerden Geleceğe” anlayışıyla düzenlenen şenlikte, öğrencilerin merak duygusunu artırmak, yaratıcılıklarını geliştirmek ve bilimsel süreçleri deneyimleyerek öğrenmelerini sağlamak amaçlanıyor. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile uyumlu olarak hazırlanan içeriklerde eleştirel düşünme, problem çözme ve teknoloji okuryazarlığı gibi temel beceriler ön plana çıkarılıyor.

Toplam 7 akademisyen ve 25’in üzerinde öğretmenin görev aldığı etkinlikte, ilkokuldan yetişkinlere kadar geniş bir katılımcı kitlesine hitap eden uygulamalar gerçekleştiriliyor. Üç gün boyunca yaklaşık 6 bin 900 kişiye ulaşılması hedeflenen şenlikte, dezavantajlı bölgelerde yaşayan öğrenciler için ulaşım desteği sağlanarak fırsat eşitliği de gözetiliyor.

Yetkililer, bilim kültürünün toplumun her kesimine yayılması açısından bu tür organizasyonların büyük önem taşıdığını vurgulayarak tüm Manisalıları Cumhuriyet Meydanı’nda devam eden bilim şenliğine davet etti.



Yorumlar
Kalan Karakter: