2025-2026 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın başlamasıyla birlikte Manisa İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü koordinesinde, okul servis araçlarına yönelik özel denetim gerçekleştirildi. Manisa genelinde eş zamanlı yapılan uygulamada öğrencilerin huzur ve güven içerisinde okullarına gidip gelmelerini sağlamak amacıyla okul servisleri ve sürücüleri kontrol edildi.
08 Eylül 2025 tarihinde icra edilen denetime 28 Jandarma Trafik Timi ve bu timlerde görevli 63 personel katıldı. Yapılan kontrollerde 188 okul servis aracı ve sürücüsü denetlendi. Denetimler sonucunda 54 araç ve sürücüye Trafik İdari Para Cezası uygulandı.
Denetimlerde servis şoförlerine, servis taşımacılığına ilişkin yasal mevzuat hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Öğrencilere ise servis araçlarında dikkat etmeleri gereken kurallar ve güvenli hareket tarzları gösterildi.
Yetkililer, okul servislerine yönelik denetimlerin eğitim-öğretim yılı boyunca aralıksız sürdürüleceğini ifade etti.
Yorumlar
Kalan Karakter: