Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde 2024 yılında meydana gelen ve iki işçinin yaşamını yitirdiği iş kazasına ilişkin açılan davanın 4. duruşması görüldü. Olay, OSB’nin 4’üncü kısmında yapımı süren Mitsubishi Yeni Isı Pompa Fabrikası inşaatında 2 Şubat 2024 tarihinde yaşanmış, A.B. (53) ve Z.Y. (43) isimli iki işçi hayatını kaybetmişti.
Yaşanan iş kazasının ardından başlatılan adli süreç kapsamında açılan dava, 15 Nisan 2026 tarihinde Manisa 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden ele alındı. Duruşmaya taraf avukatları ile birlikte hayatını kaybeden işçilerin yakınları katıldı. Mahkeme salonunda zaman zaman duygusal anlar yaşanırken, aileler adaletin sağlanmasını talep etti.

Dosyada yer alan bilirkişi raporları ve önceki duruşmalarda sunulan deliller çerçevesinde tarafların beyanları alınmaya devam edildi. Taraf avukatları, iş güvenliği önlemlerinin yeterliliği ve sorumluluk zinciri üzerine değerlendirmelerde bulunarak, olayda ihmali bulunan kişi ve kurumların cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksik hususların giderilmesi ve bazı teknik detayların netleştirilmesi amacıyla duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Bir sonraki duruşmada yeni bilirkişi raporlarının ve ek delillerin dosyaya sunulmasının beklendiği öğrenildi.

İş kazası, Manisa’da iş güvenliği uygulamalarının yeniden tartışılmasına neden olurken, benzer olayların yaşanmaması adına denetimlerin artırılması gerektiği yönünde kamuoyunda görüşler dile getiriliyor. Özellikle büyük ölçekli sanayi yatırımlarının sürdüğü bölgelerde işçi sağlığı ve güvenliği önlemlerinin eksiksiz uygulanmasının hayati önem taşıdığı vurgulanıyor.
Hayatını kaybeden işçilerin yakınları ise sürecin yakından takipçisi olacaklarını belirterek, sorumluların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyor. Dava sürecinin ilerleyen aşamalarında ortaya çıkacak yeni bulguların, olayın tüm yönleriyle aydınlatılmasına katkı sağlaması bekleniyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: