Manisa’da Şehit Fatih Kalu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Dündar Çiloğlu Anadolu Lisesi sosyal sorumluk projesi kapsamında Erişilebilir Eğitim, Erişilebilir Dünya” sloganı Zambiya’daki Görme Engelliler Okuluna yardım elini uzattı. Görme Engelliler için özel olarak tasarlanan haritaları, tangramları, rubik küpleri, satranç ve zeka oyunlarını ile beyaz bastonlar teslim edildi.
Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde “Erişilebilir Eğitim, Erişilebilir Dünya” sloganı ile yola çıkılan Şehit Fatih Kalu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Dündar Çiloğlu Anadolu Lisesi işbirliği ile Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında Zambiya’daki Görme Engelliler Okuluna ulaşıldı. Afrika’da Ruanda, Sudan, Burundi, Kamerun’dan sonra Zambiya’ya ulaşan Şehit Fatih Kalu Kız Anadolu Lisesi “Türkiye Kapsayıcılık Takımı” okullarında dokunsal materyaller atölyesinde yaptıkları Görme Engelliler için özel olarak tasarlanan haritaları, tangramları, rubik küpleri, satranç ve zeka oyunlarını Zambiya’daki Görme Engelliler okuluna ülkemiz adına teslim ettiler.
ENGELSİZ VE EŞİT BİR DÜNYA İÇİN
Yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Ayrıca ülkemizin farklı yerlerindeki hayırseverlerin Zambiya’daki çocuklar için bağışladıkları beyaz bastonlarda bu sosyal sorumluluk projesi kapsamında görme engelli çocukların bağımsızca yürüyebilmesi için onlara hediye edildi. Farklılıkların bir arada, ön yargısız, engelsiz, eşit ve erişilebilir biçimde yaşayabildiği bir dünya için ülkemiz adına çalışmaya edeceğiz.” NURAN ERTAŞ
Yorumlar
Kalan Karakter: