Manisa Bilim Sanat Merkezi, Antalya Ulusal Matematik Olimpiyatları'nda önemli bir başarıya imza attı. 29. kez düzenlenen ve Türkiye’nin en prestijli akademik organizasyonlarından biri olan olimpiyatlarda, merkezin öğrencileri Atıf Ceyhun Sivri, Melisa Şehri Korkmaz, Efe Alten ve Nail Deniz Demir finale kalmaya hak kazandı.
Ülke genelinde 4000 öğrencinin katıldığı ilk aşamayı sadece 142 öğrenci geçerken, Manisa Bilim Sanat Merkezi’nden dört öğrenci bu zorlu süreci başarıyla tamamladı. Öğrenciler, 19 Nisan’da gerçekleştirilecek final sınavında Şehzadeler ilçesini temsil edecekler.
Manisa Bilim Sanat Merkezi Müdürü Zafer Akkaya, öğrencilerinin başarılarından büyük gurur duyduklarını belirterek, “Kurum olarak öğrencilerimizin TÜBİTAK, TEKNOFEST gibi platformların yanı sıra ulusal ve uluslararası yarışmalarda başarılı olmaları için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz” dedi.
Geçtiğimiz Aralık ayında Ankara’da düzenlenen Ortaokul Bilgisayar Kategorisi 2. Aşama Sınavı’nda da Manisa Bilim Sanat Merkezi öğrencileri Rüzgar Deniz Güven gümüş madalya, Kayra Sayar ise bronz madalya kazanarak büyük bir başarı elde etmiş ve Kış Okulu ile Takım Seçme Sınavı’na katılma hakkı kazanmıştı.
Manisa Bilim Sanat Merkezi, akademik alanda yetenekli öğrencileri yetiştirmeye ve başarılarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: