Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, Alaçatı için hazırlanan “Kentsel Tasarım Rehberi” tanıtım toplantısında yaptığı açıklamalarda, Alaçatı'da uzun süredir tartışma konusu olan yüksek sesli müzik sorununa sert ifadelerle değindi. Çeşme Belediyesi olarak bu konuda tavizsiz bir tutum sergileyeceklerini vurgulayan Denizli, kurallara uymayan işletmeler için ruhsat iptaline kadar giden yaptırımların uygulanacağını açıkladı.
Toplantıda konuşan Başkan Denizli, defalarca uyarılmasına rağmen bazı işletmelerin yüksek sesli ve niteliksiz müzik yayınında ısrar ettiğini belirterek, “İnsani, ahlaki ve yönetsel olarak yapılabilecek her yolu denedim. Rica ettim, toplantılar yaptım, anlattım. Buna rağmen aynı noktadayız. Böyle giderse iş dükkan kapatmaya kadar gidecek” dedi.
“Alaçatı’yı niteliksiz turizme teslim etmeyeceğim”
Alaçatı’nın kimliğinin ve kültürel yapısının korunması gerektiğini vurgulayan Denizli, yüksek sesli müziğin sadece çevreyi değil, destinasyonun geleceğini de tehdit ettiğini ifade etti. “Niteliksiz turizm bir yere virüs gibi yayıldığında geri dönüşü olmuyor. Alaçatı’yı kendi dönemimde yok ettirmeyeceğim” diyen Denizli, geçmişte Kuşadası örneğini hatırlatarak çarpık işletmeciliğin turizm merkezlerini nasıl geri dönülmez noktaya sürüklediğini anlattı.
“Son uyarı”
Konuşmasında işletmelere açık bir mesaj veren Başkan Denizli, “Bu sizler için yaptığım son uyarı. Uymayan olursa müzik ruhsatlarının iptalinden başlayarak işletme ruhsatının iptaline kadar süreci götürürüm. Araya kim girerse girsin umurumda olmaz” ifadelerini kullandı.
150 milyon TL gürültü cezası
Denetim süreçlerine de değinen Denizli, yaz sezonu boyunca emniyet, jandarma ve belediye ekiplerinin yaptığı işlemler sonucunda toplamda 150 milyon TL’ye yakın gürültü cezası kesildiğini açıkladı. Cezaların bir kısmının tahsil edildiğini belirten Denizli, bazı işletmelerin ise çok sayıda ceza almasına rağmen kurallara uymadığını söyledi.
Müzik yayın belgesi yetkisi belediyede değil
Müzik yayın belgelerinin 2022 yılından itibaren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verildiğini hatırlatan Denizli, belediyenin doğrudan iptal yetkisi olmadığını, ancak ceza ve denetim raporlarının Kaymakamlık aracılığıyla Bakanlığa iletildiğini kaydetti. Denizli, “Bu noktada süreç uzuyor, tıkanıyor ama biz takipçisiyiz” dedi.
“Alaçatı’ya birlikte sahip çıkalım”
Konuşmasının sonunda çağrıda bulunan Başkan Denizli, kurallara uyan, ses yalıtımını yapan ve çevreyi rahatsız etmeyen işletmelerle bir sorunlarının olmadığını belirterek, “Benim gücüm bir yere kadar. Alaçatı’ya hep birlikte sahip çıkmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: