Kurşunlu Han açılıyor
Şehzadeler Belediyesi tarafından 520 Yıllık tarihi Kurşunlu Han’da başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlandı. Şehzadeler’in Kültür ve Sanat Merkezi olarak hizmet verecek olan Kurşunlu Han Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımı ile 30 Kasım Cuma günü Saat: 11.00’de düzenlenecek olan açılış töreni ile açılıyor.
Yayınlanma :
28.11.2018 14:38
Güncelleme :
28.11.2018 14:38


Şehzadeler’in Kültürel ve Sanat Merkezi olarak hizmet verecek olan Kurşunlu Han, 30 Kasım Cuma Günü Saat: 11.00’da Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla düzenlenecek açılış töreninde hizmete açılacak. Tüm Manisa halkının bu eşsiz tarihi eserin açılışına davet eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Şehzadeler Belediyesi olarak tarihimize sahip çıkmaya devam ediyoruz. Belediye olarak kurulduğumuz 2014 yılından bu yana 10 adet tarihi eseri restore ederek Manisamıza yeniden kazandırdık. Bu ecdat yadigarı olan tarihi eserlerimizi gelecek nesillerimize tanıtıyoruz. Bu eserlerimizden bir tanesi de Osmanlı Padişahı II. Beyazıt’ın eşi Hüsnüşah Hatun tarafından yaptırılan 520 yıllı geçmişe sahip olan Tarihi Kurşunlu Han’dır. Şehzadeler Belediyesi olarak geçmişte hain FETÖ terör örgütünün elinde olan bu güzel eseri göreve gelir gelmez Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler neticesinde 2015 yılında restorasyon karşılığında 25 yıllığına kiraladık. Bu şekilde bu güzel eseri FETÖ’nün elinden kurtarmış olduk. Hazırladığımız restorasyon projelerimiz onaylandıktan sonra hızlı bir şekilde restorasyon çalışmalarını başlattık. Tarihi Kurşunlu Han yapılan titiz çalışmanın neticesinde aslına uygun olarak yeniden gün yüzüne çıktı. Daha önce ki dönemlerde yok olmaya yüz tutmuş olan ismini aldığı kurşun kaplamalarının tamamını yenileyerek eski ihtişamına kavuşturmuş olduk. Bunun yanı sıra uzun süre burayı kullanan hain FETÖ terör örgütünün tarihi binada yapmış olduğu tahribatları da düzelterek daha güzel bir görünüme kavuşturduk. Yaklaşık 2 yıl süren restorasyon çalışmalarımız toplamda KDV dahil 6.106.395,56 bedelle tamamlanmış oldu. İnşallah bu güzel eserimizi 30 Kasım Cuma günü Saat 11.00’de Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’ın teşrifleri ile halkımızın kullanımına açacağız. Bu güzel eserimiz hem Şehzadelerimizin hem de Manisamızın önemli bir Kültür ve Sanat Merkezi olarak halkımıza hizmet verecek” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: