Küçükçekmece Belediyesi, yaz aylarını “Sokakta Sanat Var” etkinliğiyle renklendiriyor. Uygulamalı sanat atölyeleriyle sanatı sokağa taşıyan Küçükçekmece Belediyesi’nin 7-18 yaş arası çocuklar ve gençler için düzenlediği etkinlik 29 Ağustos’a kadar ilçenin farklı noktalarında devam edecek. Ücretsiz olarak düzenlenen etkinlik kapsamında sokak sergileri, yaratıcı çocuk sanat atölyeleri, serbest çizim, ebru sanatı uygulamaları gibi birçok renkli ve öğretici faaliyet çocuklarla buluşuyor. Kemal Çebi: Çocuklarımızı Sanata Teşvik Etmek İstiyoruz Etkinliğin çocukların yaratıcılıklarını geliştirme ve sosyalleşmelerine yönelik planlandığını ifade eden Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “Sanat, çocukların kendilerini en iyi ifade edebildikleri yerlerden biridir. Yaz boyunca ilçemizin farklı noktalarında sanatı herkesin erişimine sunarak, çocuklarımızı teşvik etmek istiyoruz” diye konuştu. “Kendi sokağımızda böyle bir etkinlik düzenlenmesi çok güzel” Cennet Meydan’da ikincisi düzenlenen etkinliğe çocuğuyla birlikte katılan Dilek Ceyhan, çok verimli bulduğunu ifade ederek, “İkamet ettiğimiz sokakta böyle bir sanat etkinliğinin olması çok güzel. Etkinliğe ilgi büyük, kalabalık ama her atölyede numaralandırma sistemi yapmışlar. Böylece karışıklık olmuyor. Çocuklar keyifli bir şekilde sanatla buluşup, sosyalleşiyorlar. Böyle etkinliklerin devamını diliyorum. Belediye Başkanımız Kemal Çebi ve ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu. 11 yaşındaki Sabur Ay ise “ Bu alana yakın oturuyorum. İlk başta kalabalığı gördüğümde anlayamadım ne olduğunu ama alana geldiğimde boyaları gördüm. Bir etkinlik olduğunu anladım. Kendi sokağımda böyle bir şey olması çok güzel. Akranlarımla eğleniyoruz, aktivite yapıyoruz” dedi.
Küçükçekmece’de Yaz Sanatla Renkleniyor: “Sokakta Sanat Var” Etkinliği Sürüyor
Küçükçekmece Belediyesi’nin 7-18 yaş arası çocuk ve gençlere yönelik düzenlediği “Sokakta Sanat Var” etkinliği, serbest çizimden ebruya kadar pek çok atölye ile 29 Ağustos’a kadar ilçenin farklı noktalarında devam ediyor. Başkan Kemal Çebi, “Sanatı herkesin erişimine sunmak istiyoruz” dedi.
Yayınlanma :
04.08.2025 15:33
Güncelleme :
04.08.2025 15:33
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: