Gazeteciler ve İletişimciler Cemiyeti Başkanı Hakan Özen, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı milli mücadelenin, milletin bağımsızlık inancının simgesi olduğunu vurguladı.
Özen mesajında, o dönemki zor koşullara rağmen verilen mücadeleye dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
“Büyük Önderimiz Atatürk bundan tam 86 yıl önce Bandırma Vapuru ile Samsun’a yola çıktığında, vatanın bütün kaleleri işgal edilmiş, tersanelerine girilmiş, orduları dağıtılmıştı. Ancak o ve silah arkadaşları, o günün ağır şartlarını düşünmeden, inanç ve kararlılıkla harekete geçti. ‘Paran yok’ dediler, ‘Bulunur’ dedi. ‘Cephanen yok’ dediler, ‘Yapılır’ dedi. Bu cesaretle emperyalizme meydan okundu, millet olarak direniş destanı yazıldı.”
Hakan Özen, Atatürk’ün karanlığa sürüklenmek istenen bir millete aydınlık bir gelecek bıraktığını belirtti. “Bu büyük mirasa sahip çıkmak, sadece korumakla değil; bilimde, sanayide, kültürde ve teknolojide daha da ileriye taşımakla mümkün olacaktır” dedi.
Yılgınlığa kapılmadan çalışılması gerektiğini vurgulayan Özen, “Çok çalışacağız, mücadele edeceğiz ve bu güzel vatanı hiçbir menfaat odağının insafına bırakmayacağız. Vatan, bayrak ve devlet değerlerinin bireysel çıkarların önünde tutulduğu bir anlayışı benimsemek zorundayız” ifadelerine yer verdi.
Mesajının sonunda, 19 Mayıs’ın yalnızca bir anma günü değil; üretime, adalete, birliğe ve geleceğe duyulan inancın sembolü olduğunu belirten Özen, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun” sözleriyle açıklamasını tamamladı.
Yorumlar
Kalan Karakter: