Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sümeyra Duman danışmanlığında yürütülecek olan proje, geleceğin iletişimcilerini sektöre hazırlarken, aynı zamanda dezenformasyonla mücadelede farkındalık yaratmayı hedefliyor.
İlk tanıtımı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde yapılan projede, iletişim fakültesi öğrencilerinin dijital medya araçları konusunda bilgi ve beceri kazanmaları sağlanacak.
DİMGİ Projesi, Dijital Dönüşüme Katkı Sağlayacak
T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı İzmir Bölge Müdürü Cengiz Kutlu Yüksel, bilgi ve iletişim teknolojilerinin medya sektöründeki rolüne dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı:
"Konvansiyonel medya ve dijital teknolojilerin giderek daha fazla entegre olduğunu görüyoruz. DİMGİ Projesi'nin amacı, medya sektöründeki dijital dönüşüm ihtiyaçlarını belirleyerek, iletişim fakültesi öğrencilerine yeni medya araçları konusunda yetkinlik kazandırmak. Kamu kurumları, üniversiteler ve medya temsilcilerinin belirlediği eksiklikler doğrultusunda, öğrenciler için bir akademi eğitimi tasarladık. Yaklaşık bir yıl sürecek program ile öğrencilere teknoloji ve medya alanında güçlü bir temel kazandırmayı hedefliyoruz."
DEÜ’nün Katkıları ve Akademik Destek
Projenin İzmir ve Manisa illerini kapsadığına dikkat çeken Cengiz Kutlu Yüksel, projeye Dokuz Eylül Üniversitesi’nin katılımından büyük memnuniyet duyduklarını belirterek şunları söyledi:
"İletişim fakültesi bulunmamasına rağmen, DEÜ’nün dijital medya ve dijital teknolojiler konusundaki bilgi, beceri ve tecrübelerini öğrencilere aktarması çok değerli. Proje kapsamında medya temsilcileri, gazeteciler ve yeni medya kullanıcılarının da dijital medya teknolojileri konusundaki yetkinliklerini artırmayı hedefliyoruz. Ayrıca, Türkiye İletişim Modeli çerçevesinde dezenformasyonun tespitine yönelik farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz."
"İletişim Fakültesi Öğrencileri Projeye Katılabilir"
Proje danışmanı Doç. Dr. Sümeyra Duman, projeye dahil edilmekten dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, iletişim fakültesi öğrencilerinin aktif olarak sürece katılabileceğini ifade etti.
"Rektörlüğümüz, projede yer almak üzere dijital medya, dijital pazarlama ve Avrupa Birliği projeleri konusunda deneyimli bir akademisyen talebiyle görevlendirme yaptı ve ben bu projeye dahil oldum. DEÜ olarak tanıtım çalışmaları, odak grup analizleri ve araştırma süreçlerinde de aktif rol alacağız." dedi.
Projede Ege Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi ve Celal Bayar Üniversitesi’nden 7 öğrenci yer alırken, ilerleyen süreçte 30 öğrenci daha dahil edilerek eğitim programına katılacak.
Doç. Dr. Duman, İzmir ve Manisa'daki iletişim fakültesi öğrencilerinin projeye başvurabileceğini ve çalıştaylardan faydalanabileceğini belirtti.
"Proje Sonunda Forum Düzenlenecek"
Proje kapsamında çalıştaylar ve odak grup analizleri gerçekleştirilecek. Doç. Dr. Sümeyra Duman, projenin sonunda bir forum düzenleneceğini ve bu forumda proje çıktılarının paylaşılacağını ifade etti:
"Öğrencilere yönelik düzenlenecek eğitim programının içeriğini belirlemek için odak grup çalışmaları yapacağız. Bu çalışmaların ardından, belirlenen eğitim programına katılan öğrenciler, bir haftalık yoğun bir süreçten geçecekler. Projenin sonunda, tüm paydaşların katılımıyla bir forum düzenlenecek ve bir sonuç bildirgesi yayınlanacak. Bu bildirge, Avrupa Birliği ile paylaşılacak ve Türkiye’deki iletişim fakültesi öğrencilerinin dijital medya konusundaki kazanımlarını ortaya koyacak."
Yorumlar
Kalan Karakter: