19 Eylül Gaziler Günü kapsamında Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, şehit yakınlarını, gazileri ve gazi yakınlarını düzenlenen akşam yemeğinde ağırladı. Duygusal anların yaşandığı buluşmada Başkan Dutlulu, fedakârlıklarıyla tarihe iz bırakan kahramanlara ve onların ailelerine minnettarlığını dile getirdi.
Manisa’nın farklı ilçelerinden gelen konukları karşılayan Başkan Dutlulu ve eşi Özge Dutlulu, davetlilerle tek tek ilgilendi. Programa Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, CHP Manisa Milletvekili Selma Aliye Kavaf, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Burak Deste, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Kılıç, Şehzadeler Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Anıl Ceylan, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Volkan Sert, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Konuklarına hitap eden Başkan Dutlulu, şehit yakınları ve gazilerin her zaman öncelikleri arasında olduğunu vurguladı:
“Bu gece bizim için son derece onurlu ve anlamlı. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak, her daim şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. İlk kez Manisa’da Şehit Yakınları ve Gaziler Şube Müdürlüğü’nü kurduk. Artık sadece özel günlerde değil, her zaman yanınızdayız. Taleplerinizi yerine getirmek için tüm birimlerimizle emrinizdeyiz. Sizlere söz veriyorum, hiçbir zaman yalnız kalmayacaksınız.”
Konuşmasında merhum Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’i de anan Dutlulu, bu müdürlüğün hayata geçmesinde emeği olan Zeyrek’i sevgi ve rahmetle andı. Duygu dolu sözleriyle salondan büyük alkış alan Dutlulu, “Eğer bugün rahat yaşıyorsak bunu sizlere borçluyuz. Bizim görevimiz de sizin yanınızda olmaktır” ifadelerini kullandı.
Programda söz alan Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban da gazilere minnetlerini sunarak, “Bugün burada özgürce yaşıyorsak, bu sizin fedakârlığınız sayesinde. Hepinizin önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Başkan Dutlulu ve Başkan Balaban, masaları gezerek şehit yakınları ve gazilerle sohbet etti, hatıra fotoğrafları çektirdi.
Yorumlar
Kalan Karakter: