Manisa’nın en yoğun kamu hizmet alanlarından biri olan Celal Bayar Üniversitesi Uncubozköy Sağlık Kampüsü, hastane, fakülteler, yüksekokul, kreş, yemekhaneler ve sosyal alanları ile binlerce vatandaşa, öğrenciye ve sağlık personeline hizmet veriyor. Ancak 25 yılı aşkın süredir bu bölgede en temel altyapı sorunlarının dahi çözülememesi, tepkilere neden oluyor.
Günlük on binlerce insanın giriş yaptığı kampüste, hastane önünde hasta indirip bindirmek için hâlâ küçük bir araç cebi bile bulunmuyor. Vatandaşlar, yol üzerinde araç durdurmak zorunda kalıyor. Bu da hem trafik güvenliğini riske atıyor hem de trafik sıkışıklığına yol açıyor.
Yetki ve sorumluluk makamında 50’ye yakın yönetici bulunsa da, bu basit düzenleme dahi yıllardır hayata geçirilemedi. Öğrenciler, hasta yakınları ve sağlık çalışanları bu ihmale her gün tanıklık ediyor.
Otopark Yok, AVM Var
Bölge yalnızca bir kampüs değil; çevresinde adliye, emniyet müdürlüğü, kaymakamlık, müftülük, nüfus müdürlüğü, yurtlar, konutlar ve bir AVM bulunuyor. Ancak bu kalabalık bölgeye tek bir kamuya ait otopark yapılmadı. Daha önce açık otopark olarak kullanılan bir alan ise, önceki dönem belediye yönetimince yüksek gerilim hattı ve dere yatağına rağmen hızlıca AVM ve yüksek binalara dönüştürüldü. Bu da hem trafik yoğunluğunu artırdı hem de bölgeyi betonlaşma tehdidiyle karşı karşıya bıraktı.
Toplu Ulaşım Şikayetleri Artıyor
Vatandaşların yoğun şikâyet ettiği bir diğer konu da, şehir içi toplu taşıma araçlarının yetersizliği. Özellikle “yeşil otobüsler” olarak bilinen araçların kapasitesi hem öğrencilere hem hastalara eziyet haline gelmiş durumda. Vatandaşlar, bu otobüslerde ayakta yolculuğun işkenceye dönüştüğünü, sürücülerin saygısız ve ilgisiz olduğunu, şikayetlerin ise karşılıksız kaldığını belirtiyor. Ayrıca otobüs duraklarının yanlış konumlandırıldığı ifade ediliyor.
Vatandaşlar, tüm bu sorunların çözümü için başta Manisa Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kamu kurumlarını göreve çağırıyor. “Yıllardır bu kampüste yüz binlerce insan mağduriyet yaşıyor, ancak çözüm üreten yok. Sadece yönetim değil, artık denetim de gerekiyor” ifadeleriyle yetkililere sesleniyorlar.
Yorumlar
Kalan Karakter: